Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Rosalie - Donderdag 8 Juni 2024

    Dakterras inspiratie

    Een dakterras is een waardevolle aanwinst voor elk huis. Het biedt een sfeer van rust en ontspanning hoog boven de drukke straten, waar je kunt genieten van de buitenlucht en een prachtig uitzicht. Of je nu een dakterras hebt in een stadse omgeving of in een rustigere buurt, het juist inrichten van deze ruimte kan het verschil maken tussen een gewone buitenruimte en heerlijke buitenplek. Heb jij een dakterras en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de inrichting? Lees in deze blog hoe je jouw dakterras kunt omtoveren tot een gezellige en sfeervolle plek waar je kunt ontspannen en genieten van het uitzicht.

    Tuinmeubelen voor je dakterras

    • Loungeset: Een belangrijk aspect van het inrichten van je dakterras is het kiezen van de juiste tuinmeubelen. Een loungeset is de ideale keuze voor wie op zoek is naar ultiem comfort en ontspanning op het dakterras. Met diepe zitplaatsen en zachte kussens bieden loungesets de perfecte plek om achterover te leunen en te genieten van een goed boek of het mooie uitzicht vanaf je dakterras.
    • Dining tuinset: Als je graag buiten dineert, dan is een dining tuinset een must-have voor je dakterras. Ga bijvoorbeeld voor een prachtige klassieke houten tuinset of voor een moderne betonnen tuinset. Zo kun je heerlijk dineren met vrienden o familie in de buitenlucht.
    • Balkon tuinset: Heb je een wat beperktere ruimte op je dakterras? Dan is een balkon tuinset de perfecte keuze. Deze set bestaat meestal uit twee stoelen en een kleinere tafel, waardoor ze ideaal zijn als je een beperkte ruimte hebt. Creëer een goede samenhang door tuinmeubelen te kiezen die passen bij de stijl van je terras en je eigen voorkeur.

    Accessoires voor je dakterras

    Om je dakterras helemaal mooi te maken is meer nodig dan alleen tuinmeubelen. Met de juiste tuinaccessoires kun je een sfeervolle en gezellige ambiance creëren. Denk aan decoratieve sierkussens en plaids voor extra comfort. Daarnaast kun je zorgen voor sfeervolle verlichting voor een gezellige sfeer. Kies bijvoorbeeld voor hanglampen of string lights. Ook kun je een terrashaard plaatsen, zo kun je tot laat in de avond genieten op je dakterras. Het neerleggen van een mooi buiten vloerkleed is perfect om een huiselijke sfeer te creëren op je dakterras. 

    Beplanting op je dakterras

    Wil je een levendige en groene sfeer op je dakterras? Dan zijn mooie planten perfect voor een mooie en natuurlijke uitstraling. Beplanting en schaduw zijn belangrijke elementen voor een aangenaam dakterras. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar creëren ook privacy op je terras. Zo kun je hoge planten of grassen, zoals bamboe gebruiken voor het creëren van een natuurlijke afscheiding. Zo creëer je privacy op je terras zonder te veel ruimte in te nemen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor verplaatsbare potten of hangplanten, deze zorgen voor een gezellige sfeer. Daarnaast kun je ook gaan voor klimplanten, waardoor een groene muur ontstaat die niet alleen privacy biedt, maar ook een prachtig groen accent aan je dakterras toevoegt. 

    Zorg voor een schaduwplek 

    Op een zonnige dag is het heerlijk om op je dakterras te vertoeven, maar soms wil je ook even uit de zon kunnen zitten. Daarom is het erg handig om een schaduwplek op je terras te hebben om een verkoelende plek te creëren. Zweefparasols zijn flexibel en ruimte besparend, ideaal voor dakterrassen waar de zon vaak van richting verandert. Daarentegen zijn stokparasols klassiek en robuust met een centrale paal voor stevigheid. Met deze tips kun je eenvoudig een comfortabele en verkoelende schaduwplek creëren, zodat je op elk moment van de dag kunt genieten van je terras. 

    Creëer jouw ideale dakterras

    Van gezellige zithoeken tot groene planten en schaduwplekken, er zijn tal van manieren om jouw dakterras om te toveren tot een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten. Met de juiste tuinmeubelen, sfeervolle accessoires en wat groen creëer je een fijne plek waar je elk moment van de dag van kunt genieten. Vergeet niet te zorgen voor wat schaduwplek, zodat je zelfs op de warmste dagen kunt relaxen. Maak van jouw dakterras een ideale plek waar je graag tijd doorbrengt.

    Shop de mooiste tuinmeubelen voor je dakterras

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »