Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Donderdag 8 Augustus 2024

    Hoeveel UV houdt een parasol tegen?

    Als de zomer in volle gang is en de zon fel schijnt, is het de perfecte tijd om te genieten van je tuin. Maar terwijl je geniet van de buitenlucht, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Een van de meest populaire manieren om dit te doen, is door het gebruik van een parasol. Maar hoeveel UV-straling houdt een parasol eigenlijk tegen?

    Het belang van UV-bescherming

    Voordat we ingaan op de details van parasols en hun UV-beschermingsmogelijkheden, is het nuttig om te begrijpen waarom UV-bescherming zo belangrijk is. UV-stralen, afkomstig van de zon, zijn verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan schadelijke effecten op de huid, zoals zonnebrand, voortijdige veroudering en een verhoogd risico op huidkanker. Er zijn twee soorten UV-stralen die de aarde bereiken: UVA en UVB. Beide soorten kunnen schade veroorzaken, dus effectieve bescherming is essentieel.

    Hoe werkt een parasol?

    Een parasol biedt schaduw en verkoeling, maar zijn effectiviteit als UV-bescherming hangt af van verschillende factoren:

    1. Materiaal: Niet alle parasols zijn gelijk gemaakt. De stof speelt een grote rol in hoeveel UV-straling wordt tegengehouden. Materialen zoals polyester en acryl bieden doorgaans een betere bescherming dan lichtere stoffen zoals katoen. Veel hoogwaardige parasols zijn ook behandeld met UV-beschermende coatings die hun effectiviteit verhogen.
    2. Dichtheid van het weefsel: Hoe dichter het weefsel van de parasol, hoe beter het is in het blokkeren van UV-stralen. Een dicht geweven stof heeft minder openingen waardoor UV-stralen kunnen doordringen.
    3. Kleur van de stof: Donkere kleuren absorberen meer UV-straling dan lichte kleuren. Daarom kunnen donkere parasols meer UV-stralen blokkeren dan lichte parasols.
    4. UV-beschermingsfactor (UPF): Net zoals kleding kan een parasol een UV-beschermingsfactor (UPF) hebben. Dit is een maat voor hoe goed de stof UV-stralen blokkeert. Een parasol met een UPF van 50+ blokkeert bijvoorbeeld meer dan 98% van de UV-stralen. 

    Hoeveel UV houdt een parasol tegen?

    De exacte hoeveelheid UV-straling die een zweefparasol of stokparasol tegenhoudt, varieert afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Over het algemeen kunnen hoogwaardige parasols tot 98% van de UV-straling blokkeren, vooral als ze zijn gemaakt van dicht geweven, donker gekleurde stoffen en een hoge UPF hebben.

    De stoffen van de parasols uit onze collectie zijn speciaal geselecteerd en bieden van zeer hoge UV protectie. Zo bieden bijvoorbeeld de Challenger T² en de Voyager T¹ van Platinum 96% UV protectie en de Challenger T¹ van Platinum en de Asymetriq Sideway van Madison 98% UV protectie. Zo blijf jij beschermd in de zon!

    Extra tips voor UV-bescherming in de tuin

    Hoewel een parasol een uitstekende bron van schaduw en bescherming biedt, is het verstandig om aanvullende maatregelen te nemen:

    • Draag UV-beschermende kleding: Kleding met een hoge UPF-waarde kan helpen bij het beschermen van je huid.
    • Gebruik zonnebrandcrème: Breng regelmatig een breed spectrum zonnebrandcrème aan met een hoge SPF, zelfs als je onder een parasol zit.
    • Zoek schaduw tijdens piekuren: Probeer directe blootstelling aan de zon te vermijden tussen 10.00 en 16.00 uur, wanneer de UV-straling het sterkst is.

    Goedkope parasol kopen? Dat doe je bij Tuinmeubelwereld.nl

    Een parasol kan een effectieve manier zijn om jezelf te beschermen tegen schadelijke UV-straling tijdens het genieten van je tuin. Wil je een nieuwe goedkope tuinparasol kopen, voor bij je tuinset of loungeset? Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan parasols in verschillende maten, kleuren en materialen. Of je nu op zoek bent naar een stokparasol of zweefparasol, bij ons vind je het allemaal.

    Shop zweefparasols

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »