Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sifra - Donderdag 16 Augustus 2024

    Hoe zwaar moet een parasolvoet zijn?

    Een parasol is een essentieel onderdeel van elke tuin of terras, vooral tijdens de warme zomermaanden. Of je nu geniet van een kopje koffie in de ochtendzon of ontspant met een boek in de schaduw, een parasol biedt de perfecte bescherming tegen de zonnestralen. Maar om ervoor te zorgen dat je parasol stevig en veilig op zijn plaats blijft staan, is de keuze van een juiste parasolvoet cruciaal. Maar hoe zwaar moet een parasolvoet eigenlijk zijn? In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken voor jouw tuin.

    Waarom is het gewicht van de parasolvoet belangrijk?

    Het gewicht van de parasolvoet is van groot belang voor de stabiliteit van de parasol. Een te lichte voet kan ervoor zorgen dat de parasol omvalt bij de minste windvlaag, wat kan leiden tot schade aan je parasol, tuinset of loungeset, of erger nog, verwondingen aan mensen. Aan de andere kant, een te zware parasolvoet kan onpraktisch zijn om te verplaatsen als je je terrasindeling wilt veranderen.

    Factoren die het gewenste gewicht van de parasolvoet beïnvloeden

    Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste gewicht voor je parasolvoet:

    1. Afmetingen van de parasol:

      • Diameter van het doek: Grotere parasols vangen meer wind en hebben daarom een zwaardere voet nodig. Een kleine parasol van 2 meter in diameter kan vaak volstaan met een lichtere voet dan een grote parasol van 4 meter.
      • Hoogte van de parasol: Hoe hoger de parasol, hoe meer wind deze kan vangen. Dit betekent dat een hogere parasol ook een stevigere basis nodig heeft.
    2. Materiaal van de parasol:

      • Zwaardere materialen zoals hout of metaal vereisen doorgaans een stevigere voet in vergelijking met lichtere materialen zoals aluminium of kunststof.
    3. Locatie en weersomstandigheden:

      • Beschutte locaties: Als je parasol op een beschutte plek staat, zoals onder een veranda of in een hoek van de tuin, heb je misschien een lichtere voet nodig.
      • Winderige omgevingen: Woon je in een gebied met veel wind, zoals aan de kust, dan moet je zeker een zwaardere voet overwegen om stabiliteit te garanderen.
    4. Type parasol:

      • Stokparasol: Een stokparasol heeft een centrale paal en is over het algemeen stabieler. Hier volstaat vaak een wat lichtere voet.
      • Zweefparasol (of vrijhangende parasol): Zweefparasols hebben een off-centre steun en hebben daardoor meer gewicht nodig om te voorkomen dat ze kantelen.

    Aanbevolen gewichten voor verschillende parasols

    Hieronder vind je een overzicht van de aanbevolen gewichten voor parasolvoeten, afhankelijk van de grootte en het type parasol:

     Type parasol Diameter doek Aanbevolen gewicht   parasolvoet
     Kleine stokparasol tot 2 meter 20-30 kg
     Middelgrote stokparasol 2 - 3 meter 30-50 kg
     Grote stokparasol 3 - 4 meter 50-70 kg
     Middelgrote zweefparasol tot 3 meter 70-90 kg
     Grote zweefparasol 3 - 4 meter 90-120 kg

    Materialen voor parasolvoeten

    Parasolvoeten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen voordelen:

    • Beton: Zeer stevig en stabiel, maar kan moeilijk te verplaatsen zijn.
    • Graniet of marmer: Duurzaam en stijlvol, met een zware basis die perfect is voor grotere parasols.
    • Staal of gietijzer: Robuust en meestal voorzien van een roestbestendige coating, maar kan roesten als de coating beschadigd raakt.
    • Kunststof: Lichter en vaak goedkoper, maar moet meestal gevuld worden met water of zand voor extra gewicht.

    Parasolvoet kopen? Dat doe je bij Tuinmeubelwereld.nl

    Door de juiste parasolvoet te kiezen, kun je zorgeloos genieten van je tijd buiten, wetende dat je parasol stevig op zijn plaats blijft staan, ongeacht de weersomstandigheden. Bij Tuinmeubelwereld.nl shop je tussen het ruime aanbod parasolvoeten zonder twijfel de geschikte voet voor jouw parasol. Veel schaduwplezier gewenst!

    Shop parasolvoeten

    Vers van de pers

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »